Asertivitate cu Doreen Virtue – o modalitate de comunicare mai eficientă

 

Asertivitate cu Doreen Virtue

Astăzi am ascultat o înregistrare extraordinară despre asertivitate cu Doreen Virtue şi iată câteva idei excelente de la conferinţă!

Este vorba despre victimizare şi unul dintre efectele acesteia.

Dacă eşti o persoană amabilă, dispusă în fiecare moment să renunţe la priorităţile ei pentru cineva care apare în ultima secundă şi îţi cere un serviciu, sau eşti un consilier spiritual, un terapeut prezent  în social media prea mult, încercând să răspunzi la toate mesajele şi solicitările, această postare ţi-ar putea folosi.

În zilele noastre, există multe persoane sensibile, gata să ajute, deoarece, la nivel intuitiv, reuşesc să înţeleagă suferinţa celuilalt. Cu toate acestea, tot ele sunt cele care atrag unii dintre acei oameni care se victimizează permanent. Ai constatat că, dacă le oferi sfaturi, acest gen de persoane, nu le ascultă, sau nici măcar nu le aude. Oamenii de acest fel sunt acolo, pur şi simplu, pentru a se plânge şi a-ţi arăta cât de speciali sunt, deoarece nu mai există o dramă la fel ca a lor.

Dacă eşti unul dintre îngerii pe pământ, vei continua să asculţi ore în şir, aceste lamentări, indiferent cât de rău te simţi.

De obicei, faci aceste lucruri din cauza vinovăţiei pe care o trăieşti, când refuzi.

Ce trebuie să ştii este că o acţiune oferită din vinovăţie nu este un ajutor.
Dacă nu ai timpul necesar, suficientă energie sau, pur şi simplu, nu esti interesat de acel lucru, poti sa spui NU.

Este bine să spui NU. Este ok să spui NU.

Este sănătos să pui anumite bariere care să îţi permită să rămâi sănătos, fericit şi în siguranţă.

Este adevărat că, la început, cei care te-au folosit in mod repetat, nu vor fi foarte mulţumiţi de noua situaţie însă, dacă aleg să nu fie fericiţi pentru că i-ai refuzat, este o problemă care le aparţine şi la care trebuie să lucreze pentru a o rezolva.

Dar să revenim la adevărata cauză. Aşa cum ştii, nici măcar tu însuţi nu ești o victimă, iar dacă ai atras astfel de persoane, Legea Atracţiei funcţionează şi înseamă că, la un anumit nivel, te simţi chiar tu o victimă.

Va trebui să rezolvi acele arii din viaţa ta, în care, încă te mai comporţi ca o victimă şi pe care le amâni la nesfârşit. Poate că trebuie să te înscrii la o sală de sport, despre care tot ai pomenit şi, cu toate acestea, nu faci nimic în această privinţă; poate că este cazul să termini o carte pe care ai început-o mai demult, sau pur şi simplu, să faci o anumită schimbare care ţi-ar transforma viaţa considerabil.
Singurul ajutor real pe care il poţi oferi este cel al autenticităţii sentimentelor tale, deoarece atunci când eşti sincer, îi ajuti şi pe ceilalţi să fie la fel.

Dacă ţi-a plăcut acest articol despre asertivitate cu Doreen Virtue, nu ezita să îmi scrii câteva impresii!
Nicoleta I. Popliceanu-Instructor ThetaHealing® Certificat

Descarcă gratuit Meditația Theta Healing

Lasa un comentariu

Leave A Response

* Denotes Required Field