Cine este responsabil pentru starea ta de bine?

Asumarea responsabilității

Dacă te-ai întrebat vreodată de ce nu poți obține o eliberare emoțională adevărată și viața împlinită pe care o dorești, acest articol îți va prezenta un factor definitoriu care creează vindecare și schimbarea intensă pe care o visezi.

Acest puternic factor este asumarea responsabilității.

Fiecare eveniment din viața ta a răspuns unor traume interioare neconștientizate.

Responsabilitatea personală este înțelegerea modului în care ai contribuit la alegerea persoanelor care te-au rănit în cele din urmă.

Presupune identificarea și acceptarea tiparelor care au permis ca aceste abuzuri să aibă loc.

Atunci când înțelegi cum tot ceea ce faci contribuie la ceea ce se întâmplă în viața ta, abordezi problemele de pe o poziție de putere și ai șanse efective să îți transformi viața la un nivel incredibil.

Oamenii care rămân fixați pe victimizare, simt durere intensă, neputință, au gânduri obsesive și probleme repetitive, rămân blocați în resentimente și suferință, deoarece atunci când nu identificăm cauza, nu există rezolvare.

Oamenii care își asumă responsabilitatea trec de la o etapă a vindecării la alta, și avansează considerabil în viață.

Negarea

Nu accept ce mi s-a întâmplat!

Este vina altcuiva!

Acceptarea unei probleme este crucială în procesul de vindecare.

Persoanele care își asumă responsabilitatea vor înțelege că ceea ce s-a întâmplat sunt manifestări ale părților nevindecate din interiorul lor și că exteriorul reflectă ceea ce este în interiorul nostru pentru a experimenta vindecarea și creșterea în viață.

Oamenii care nu își asumă responsabilitatea creează codependență.

Pentru ca eu să pot fi fericit, este necesar ca oamenii să se comporte într-un anume fel.

Starea mea de bine este complet dependentă de ceea ce fac, respectiv, de ceea ce nu fac alții.

Această perspectivă te face  să acționezi nesănătos, în încercarea de a-i schimba pe ceilalți.

Pentru a primi iubire, codependentul va începe să le facă pe plac celor din jur.

Va face tot ce îi stă în puteri să nu îi supere.

Va emite pretenții sau va deveni agresiv verbal atunci când nu obține ceea ce dorește.

Dar atunci când faci tot ceea ce doresc ceilalți, vei întâlni narcisistul care îți va exploata vulnerabilitatea și este imposibil să îl satisfaci pe narcisist, datorită structurii sale patologice de personalitate, care îl face lipsit de empatie. Te va abuza și îți va returna multă suferință în schimbul eforturilor tale inefective.

Oamenii care nu-și asumă responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în interiorul lor, nu se iubesc și nu se acceptă necondiționat, disociindu-se tot mai mult de rănile din copilărie și atrăgând din ce în ce mai multe persoane care le vor expune aceste suferințe nevindecate.

Atunci când nu te iubești, nu te accepți și nu ești sprijinul tău necondiționat, vei atrage tot mai mulți oameni care nu te vor iubi, nu te vor accepta și nu vor fi un sprijin adecvat pentru tine.

Lumea exterioară reflectă ceea ce se petrece în lumea ta interioară.

Când înțelegi că schimbându-te pe tine, se vor schimba experiențele de viață, vei experimenta adevărata libertate, fericire, iubire și împlinire.

Oamenii care încearcă să îi schimbe pe ceilalți pentru ca în final, să obțină fericirea, își vor slăbi barierele constant pentru că se vor distanța tot mai mult de adevărul lor pentru a face acțiuni, care cred ei, îi vor determina pe alții să îi iubească sau să îi facă fericiți.

Toți oamenii din viața ta sunt mesageri veniți să îți arate părțile nevindecate din tine pentru a le putea îngriji și pentru a progresa.

Dar acest lucru nu se va întâmpla dacă nu înțelegi că mediul tău extern te reflectă. Că numai vindecându-te pe tine, vei putea trăi schimbarea în exterior. Nu încercând să îi controlezi pe ei, ci vindecându-te pe tine.

Descarcă gratuit Meditația Theta Healing

Lasa un comentariu

Leave A Response

* Denotes Required Field