Când crezi că soarta e demonică..

Când într-o manieră inconștientă alegi partenerii, prietenii sau iubiții care te resping ca individ, în același fel în care ai fost respins în copilărie, viața ta se transformă într-un infern.

Inconștient cauți să te întorci la traumele majore din copilărie, cu dorința de a gestiona conflictul.

Repetitiv, oamenii cu o copilărie dramatică revin la situații dureroase, încălcând principiul plăcerii.

Astfel de persoane cred că sunt urmărite de un destin nefast de care par incapabile să se desprindă.

Aducerea în universul lor personal a unor persoane care le tratează exact în același mod în care au fost tratate de părinții lor, înseamnă reîntoarcerea la obiectul rău originar sau atracția pentru unul nou, care este echivalentul simbolic al obiectului rău.

Cu alte cuvinte, părintele rău este substituit cu oameni răi selectați inconștient din cadrul societății.

Problemele primare apărute în relațiile copil-părinte se repetă în viața adultă, subconștientul încercând să rezolve o traumă de la începutul vieții.

Dacă nu înțelegem acest lucru, ajungem să reproducem la infinit atașamentele copilăriei.

Este motivul pentru care oamenii se întorc la părinții abuzivi, la partenerii care îi maltratează, recreând realitatea emoțională cu care s-au obișnuit în copilărie.

Repetiția relațiilor deficitare din familie se poate vedea și în relațiile noastre profesionale, fiind reconstrucția frustrărilor pricinuite de părinții noștri.

La un moment dat, am întâlnit-o pe S., care era directoare a unei grădinițe iar subalternele ei o tratau mizerabil.

La suprafață, lăsa să se înțeleagă că gestionează lucrurile, însă la scurt timp după numirea ei în funcție, s-a îmbolnăvit de anxietate, a pierdut foarte mult în greutate și avea insomnii frecvente.

Este un exemplu clasic de reactualizare a relațiilor nesănătoase din familie, în care un subiect reconstituie tiparele interrelaționare bazate pe supraviețuire.

Diana joacă rolul femeii puternice și impasibile, “rezolvând” astfel problema.

Dacă nu le arăt suferințele mele, mă vor considera puternică și vor trebui să înceteze bârfele și atacurile.

O privire atentă asupra situației lui S., ne arată vulnerabilitatea ei la critici, incapacitatea de a-și impune autoritatea, nu se poate face respectată și nu este Sinele ei autentic la locul de muncă.

Crede că trebuie să construiască un Sine Fals Profesional pentru a putea face față abuzurilor, așa cum, micuță fiind, să fie ea însăși era secundar adaptării și supraviețuirii la cerințele imperative ale părinților.

Ea continuă să aștepte susținere emoțională din partea abuzatorilor autocreați (alege inconștient un loc de muncă frustrant așa cum a fost copilăria ei).

Dar  este învinsă și epuizată la fel cum fusese și în copilărie.

Această dramă îi permite să trăiască într-o lume identică cu cea pe care a cunoscut-o în primii ani de viață.

Astfel de persoane, ajung să își construiască subconștient modul de viață care reproduce exact tipul de sentimente pe care le-au simțit când erau mici.

Nu este exclus ca S. să găsească o organizație sănătoasă, dar asemenea posibilități sunt ignorate sau refuzate.

Pentru indivizii traumatizați iubirea autentică este ireală și străină, iar comportamentele sănătoase neatrăgătoare și pot produce frică, iar comportamentele anormale sunt acceptate și percepute ca familiare și prin urmare, reale.

Descarcă gratuit Meditația Theta Healing

Lasa un comentariu

Leave A Response

* Denotes Required Field