De ce ai nevoie de un mentor?

Creează lumea pe care ți-o imaginezi în 2017

Fundații spirituale

Viața prezintă provocări și în special afacerile și adesea, sunt neașteptate.

Tocmai de aceea sunt provocări.

Vor veni momente când îți va veni să te dai bătut, când vei fi exasperat sau obosit.

Dar când vei cădea, Dumnezeu va fi întotdeauna acolo pentru tine să te prindă.

Și cum face Dumnezeu asta?

O face prin oameni.

Dumnezeu ajută oamenii prin alți oameni.

5 Motive pentru care ai nevoie de un mentor

1."Nu poți citi eticheta dacă ești în interiorul sticlei."

Atunci când ești în interiorul situației, nu poți vedea toată  valoarea pe care o ai, nici ce scrie pe eticheta ta pe care o poate vedea întreaga lume.

Poți confortabil să îți cauzezi multe prejudicii, prin tipare de care nici măcar nu îți dai seama, deoarece fac parte din "normalitatea" ta.

2. Un mentor bun va vedea capcanele în care ai putea intra și va pune semnele indicatoare spre cea mai bună destinație pe care viața ta ar putea-o avea.

Cu alte cuvinte, mentorul știe cum se obțin cele mai frumoase vieți.

Într-un anume fel, cei care primesc îndrumare efectivă vor lua tot ce este mai bun din ceea ce viața are de oferit.

 3. Un mentor adevărat, va mirosi imediat mișcările tale și atitudinile majore care îți conduc viața, și nu îți va lustrui unghiile în timp ce tu îți rupi coloana vertebrală în viața personală sau în afaceri.

Tu ai nevoie de cineva care să spună lucrurilor pe nume și nu de cineva care să evite erorile care te-ar putea costa viața de familie, calitatea propriei vieți, sănătatea fizică și emoțională, potențialul tău cel mai înalt, sau confortul material și succesul în carieră.

Dar este necesar și să  accepți ce îți spune, pentru a putea schimba ceva.

4. Un mentor capabil este cineva care deține perspectiva oportunităților care există și care îți va arăta imediat posibilitățile pe care le ai și pe care tu nu le vezi.

Nu te vei rătăci în propria negativitate, pierzând timp, bani, luni, poate ani întregi de fericire, numai pentru că nu vezi ce îți stă la dispoziție.

Nu este de mirare că va ști exact care este poziția ta pe piață din punct de vedere profesional și personal.

Asta în opoziție cu tonele de minimizări pe care le-ai auzit de-a lungul vieții, de la oameni cu o viziune îngustă.

 

5. Mentorul este cineva care nu este implicat emoțional în problema ta tocmai de aceea, va ști să te ia de mână și să te îndrepte spre acțiunile și convingerile pline de resurse. Adică, cele bazate pe rezultate MARI.

6. De ce mentorii nu se ocupă de mine gratis?

Unul dintre lucrurile pe care nu le știi este că mentorii sunt persoane foarte ocupate.

Cei cu adevărat valoroși au citit peste 1000 de cărți, participă la sute de cursuri și webinarii, scriu articole de specialitate, organizează și susțin seminarii și cursuri, unii dintre ei își fac singuri citatele (design și conținut) - exemple: Brendon Burchard, eu, etc., studiază marketing și promovare, creează pagini de website și de vânzări, derulează campanii de publicitate, dau interviuri, scriu cărți și fac postări în social media prin care impactează viețile a zeci de mii de persoane (trainerii începători), sute de mii de persoane (trainerii intermediari), milioane de persoane (trainerii avansați).

Numărul de persoane depinde foarte mult de expertiză, în acest exemplu, am luat drept model industria dezvoltării personale.

Dacă un mentor ar renunța la toate aceste activități pentru a lucra gratuit cu o mână de oameni, ședință individuală cu ședință, impactul pe care munca sa îl are în viețile a mii, zeci de mii, sute de mii și respectiv milioane de oameni, ar dispărea.

Tehnic vorbind, un articol scris în patru ore, cu timpul, va ajunge să fie citit de zeci de mii de persoane.

Este lesne de înțeles de ce nu ar fi eficient să ofere 4 ședințe individuale gratuite, în schimb.

7. Cum aleg un mentor bun?

Este bine să îți folosești intuiția, dar nu întotdeauna.

Spre exemplu, în loc să alegi un trainer drăgălaș care are un zâmbet minunat, dar care nu poate să îți rezolve problema, este mai bine să te uiți la cât este de competent.

Un aspect pe care l-am observat în cariera mea este că oamenii confundă starea de bine cu rezultatele.

Recent am vizionat filmul "Frumoasa și Bestia" - o peliculă incredibilă și impresia a durat toată ziua. Dar mi-a schimbat mie oare asta viața?

Unele cursuri și terapii le spun cuvinte frumoase oamenilor, iar atunci când auzim ceva plăcut, în corpurile noastre se eliberează oxitocină. Asta ne dă starea de bine.

Însă ai avut rezultate cu adevărat importante?

Nu este vorba despre cât de bine te simți, este vorba despre rezultatele pe care le ai, bineînțeles dacă ai participat la numărul recomandat de ședințe și ai făcut tot ce ți s-a cerut.

8. Cum să conving un trainer ocupat care nu prea ia clienți, să lucreze cu mine?

Trainerii ocupați vor face o selecție a clienților.

Ca să te asiguri că vei fi acceptat, îți recomand să te înscrii la un curs, într-un grup de mentorship care aparține de acest trainer, să fii cel mai bun student, să lași feedback-uri legate de rezultatele pe care le ai ca urmare a faptului că ai aplicat ce ai învățat, și mai mult ca sigur nu vei trece neobservat.

Este modul în care uneori vei putea fi luat sub aripa sa, și îți va da chiar și unele sfaturi de afaceri sau referitoare la expertiza ta gratuite.

Și în final, nu uita că două capete sunt întotdeauna mai bune ca unul singur.