Cum să îți păstrezi autenticitatea

Există mulți oameni care au o natură frumoasă și sunt generoși cu energia, timpul sau resursele lor.

Suflete bune, se vor strădui constant să le fie bine tuturor.

Cred că, este firesc să îi tratezi pe ceilalți cum ai vrea să fii tratat, dar, indivizii fără scrupule îi vor folosi, exploata și abuza.

Din păcate, pot sta lângă membri de familie care se comportă în maniere atât de patologice încât, este contraproductiv, pentru sănătatea lor. Este critic să oprească realțiile și comunicarea cu aceștia, dar nu o fac, și rezultatele sunt catastrofale.

Când observă mici scăpări comportamentale la ceilalți, ce, la suprafață par inofensive, își spun că sunt neglijabile.

Corpul tău este inteligent și știe care-i realitatea; îți crește nivelul cortizolului, bătăile inimii se amplifică, transpiri, amețești, te simți rău…

Dacă iei decizia să ignori, și, după ce ai consemnat problema de 375 de ori, nu faci nimic, va crește și va lua un volum imposibil de gestionat.

Când te vei trezi la realitate și îți vei da seama cum stau lucrurile de fapt,  nu vei mai avea timp, energie, voință sau caracter să mai faci ceva.

Vei avea psihicul atât de afectat încât, nu vei mai putea pune lucrurile la punct.

De ce ajungem aici?

Un motiv principal este refuzul de a înțelege că, există oameni cu tulburări care nu pot fi ajutați, nu pot fi salvați, nu pot fi schimbați, nu pot fi sustrași din Iad.

Credem că putem controla purtarea celorlalți dacă ne adaptăm discursul și acțiunile, în așa fel încât, să nu ne atace, așteptând să obținem o stare de bine.

Alegem să fim de acord cu ceva, numai pentru a evita conflictele și a stopa sau diminua intensitatea violențelor. Prețul este sacrificiul de suflet, pe care îl facem.

Dacă spunem DA când vrem să spunem NU, dacă facem ce nu dorim, dacă ne oprim din a ne urma inima, ne va leza.

Pierderea integrității pentru a-i asista pe alții, pentru a-i calma sau pentru a-i determina să ne ofere picături de liniște, de acceptare și de atenție, nu este sănătoasă deoarece nu suntem cinstiți cu noi înșine.

Nu acționăm dintr-un loc al siguranței, valorii și frumuseții noastre interioare ci, din frică și dintr-o mentalitate bazată pe lipsuri.

Întotdeauna ceea ce avem în interior creează exteriorul și, ceea ce avem în față nu este altceva decât personificarea convingerilor și sentimentelor noastre.

Imperativ este să avem respect de sine, ceea ce îi va inspira și pe alții cum să ne trateze.

Stima de sine nu exclude o iubire plină de compasiune, pentru propria persoană.

Stima de sine înseamnă să te onorezi, să îți exprimi adevărata identitate, cu toate accentele și particularitățile acesteia.

Când renunți la toate ideile îngrozitoare despre inexistența unor posibilități suficiente de a întâlni oameni rezonabili, care să te aprecieze așa cum ești și la concepția că ești egoist, dacă alegi să nu faci ceea ce îți dăunează, această onoare acordată adevărului tău se va manifesta și în afară.

Când avem aceste urme oribile ale traumelor, vinovăția, responsabilitatea și obligațiile pentru problemele celorlalți, nu ne trece prin minte că merităm îngrijirea personală.

Că, avem dreptul moral de a nu-și rezolva interesele ceilalți cu prețul suferinței noastre.

Când vei reuși să oprești acest cerc vicios, iubirea, respectul și sprijinul îți vor inunda viața. Doar oameni ce se simt confortabil cu aceste valori ți se vor alătura.

De aceea, nu îți pot recomanda suficient de mult, să îți vindeci traumele.

Te va schimba, într-un mod incredibil.

Îți mulțumesc pentru că ai citit acest material până la sfârșit și te rog, amintește-ți să-l trimiți și altor persoane care au nevoie, în plus, aș fi încântată să aflu și opinia ta despre subiect, în secțiunea de comentarii.

Nicoleta I. Popliceanu

 

Descarcă gratuit Meditația Theta Healing

Lasa un comentariu

Leave A Response

* Denotes Required Field