De ce fac oamenii abuzuri?

De ce fac oamenii abuzuri?
Este important să discutăm despre asta, deoarece nu putem închide mecanismele din structura noastră care ne predau prădătorilor, dacă nu înțelegem ce se întâmplă.
Odată a existat o amibă și ea își consuma propria glucoză pentru a supraviețui. La un moment dat, și-a dat seama că, lângă ea se află alte 2 amibe și, că, poate să ia glucoza lor, pentru a se alimenta.
Orice organism poate continua să existe doar pe bază de resurse.
În mod normal, unul sănătos este capabil să își genereze propriile mijloace, cu toate acestea, nu toate formele de viață prezintă calitățile necesare pentru a se dezvolta.
Unele persoane, din păcate, nu au beneficiat de o îngrijire suficient de bună, în perioada copilăriei, și se formează cu disfuncții mai mult sau mai puțin severe.
Nu pot susține o adaptare cu succes la condițiile vieții și se transformă în agresori.
Toxicitatea din construcția lor psihică, nu le permite să își genereze propria fericire, stima de sine, sentimentul de importanță, siguranța și uneori, nici mijloacele materiale indispensabile.
Biologia și psihicul uman au nevoie de multă energie, pentru a funcționa.
Dacă nu suntem capabili să le producem, vom începe să le luăm de la cei care le au.
Este o bătaie pe resurse.
Nu poți să mănânci un animal dacă nu îi tai gâtul și apoi, îl prepari și îl asimilezi.
În plan subiectiv, nu este diferit. Un om care intenționează să sustragă energia de la o altă persoană, o poate face prin violență.
Agresiunea destabilizează sistemul viu respectiv.
Cele mai sigure prăzi, sunt țintele slabe.
Violența este calea sigură prin care diminuezi puterea unei entități străine.
Din aceste strategii de atac fac parte: abuzurile verbale, mentale și emoționale; fizice, financiare, materiale ș.a.m.d.
O nevoie nesatisfăcută dezechilibrează, prin urmare, cei degenerați sunt nevoiți să îi agreseze pe alții, pentru a supraviețui.
Nu oricine poate fi victimă!
Victimele sunt create de propriile familii, de părinți, care, de asemenea, prezintă părți de Sine ce nu sunt destul de mature și nu pot fi propria sursă pentru diferitele nevoi vitale.
În asemenea condiții, adulții cu laturi personale infantile își folosesc proprii copii, pentru a continua să existe.
Recurg la insulte sau bătaie, în cazuri extreme viol, exploatare, brutalitate ori mutilare (copilul este fragilizat astfel și, prin urmare, mai ușor de controlat).
Dacă sunt obosiți, intervin și alte categorii ale maltratării, cum ar fi: neglijarea, îngrijirea precară, repezirea, ignorarea și multe altele.
Copilul nu este protejat, iar aceste tratamente modelează un viitor individ lipsit de rezistență la eforturi și presiuni.
Majoritatea oamenilor procedează astfel, într-un mod inconștient, cu toate acestea, narcisiștii, sociopații și psihopații, având un grad critic de patologie sunt, într-o stare cronică de lipsuri.
Pur și simplu, nu pot să își asigure, pe cont propriu, ceea ce au nevoie și, recurg voit la chinuri morale și de altă natură, pentru a diminua puterea cuiva.
Dacă nu ești tare, urmarea este dificultatea în a-ți asigura și păstra independența.
Dependența te ține lângă dușman iar, acesta, poate să te deposedeze de tot ce dorește (îți va devasta fericirea, tinerețea, libertatea, liniștea, demnitatea, siguranța, jobul, poziția, reputația, relațiile, bunurile, banii sau integritatea fizică, distrugând tot ce-i mai valoros și uman în tine).
Pentru a putea întări părțile afectate din tine, astfel încât, sistemul tău de apărare să funcționeze la parametrii maximi, am creat un program extrem de puternic de vindecare Cursul Vindecă-ți viața vindecându-ți copilăria, ce îți va reda Sinele tău autentic și te va sprijini, nu doar pentru a face față cotidianului ci, și, pentru a prospera, eliberându-ți darurile unice cu care poți înfrumuseța lumea.
Nicoleta I. Popliceanu

Descarcă gratuit Meditația Theta Healing

Lasa un comentariu

Leave A Response

* Denotes Required Field