De ce nu mă iubește cineva?

Cum ști dacă o persoană te mai vrea? Ai apelat vreodată la un consilier sau la un prieten, pretinzând că vrei să treci peste o despărțire, când, în sinea ta, tot ce sperai era să te agăți de un fir de păr, fie și de cel mai slab argument, care te-ar fi putut face să crezi că, cel plecat se va întoarce în viața ta?

Cum afli, dacă o persoană, te iubește sau nu?

Adevărul este că, nu vei ști până vei ajunge la claritate cu vindecările tale.

Dacă ai un copil ori un adult în mediul tău, care nu te apreciază sau chiar se comportă urât cu tine, nu vei reuși niciodată să îi faci să se schimbe, înainte să te faci tu bine.

Am văzut, în comunitatea mea, nenumărați oameni care au încercat să îi stopeze pe ceilalți din a-i traumatiza și nu a funcționat niciodată.

Ce înseamnă asta?

Că nu vei putea obține nicicând ceea ce nu faci pentru tine, de la ceilalți.

Dacă vrei decență, respect sau integritate de la copiii tăi sau de la un partener, tu trebuie să te tratezi, pe tine astfel, în primul rând.

Asta înseamnă că, tu trebuie să te prezinți, în această manieră, ca experiență, pentru ei.

Cum ar arăta purtarea ta față de tine, dacă te-ai cinsti, admira și nu ți-ai încălca propriile standarde, bariere și valori?

Pentru mine, sima de sine înseamnă să fiu autentică, să îmi împărtășesc opiniile, să nu accept decât o comunicare neabuzivă, să nu îmi doresc relații cu bărbați care nu îmi acordă timp sau mă părăsesc.

Știai că, nu este posibil să iubești o persoană pe care nu o stimezi și, că, oamenii îi respectă pe cei care se cinstesc?

Avem impresia că, dacă îi lăsăm pe ceilalți să ne calce în picioare, conservăm armonia. De fapt, le facem un deserviciu din cauză că, nu le oferim șansa să cunoască o persoană reală și să evolueze, din punct de vedere al comportamentului.

Este posibil să nu îți dea seama, însă se face asta din vinovăție sau din teama că dacă respingem apucăturile necorespunzătoare la cei dragi, vom pierde acceptarea sau iubirea lor, fără să ne gândim la consecințele permiterii relelor manifestări la proprii copii sau la cei din anturaj.

Adeseori le oferim dragoste, susținere, facem eforturi financiare sau de altă natură iar ei continuă să ne abuzeze. Singura rezolvare pe care o găsesc mulți dintre noi este speranța ca lucrurile să se îndrepte de la sine.

Dar nu merge așa.

Tu nu acționezi. Tu nu îți rezolvi problemele. Încerci să îl determini pe celălalt să te aprecieze, să se poarte adecvat cu tine, să te înțeleagă, dar tu nu o faci.

Cei mici învață de la părinți cum să aibă asemenea caracteristici și, fără să te mobilizezi pentru a le avea, cei din jur te vor juca cum vor ei, asta ducând la epuizare cronică.

Dacă nu te prezinți sănătos/ sănătoasă în viața celuilalt, nu vei vedea o altă conduită.

Dându-le voie să relaționeze nesănătos cu noi, devenim bolnavi și ne afundăm, cu toții.

Când vei înțelege că, să ai o relație bună, demnă și onorabilă cu propria persoană este cel mai însemnat demers, ceilalți se vor alătura și vor avea șansa să învețe altceva.

Tot ce trebuie să faci este să refuzi să ai întâlniri sau discuții cu oameni care nu te tratează cu toată considerația pe care o meriți.

În final, cei cu o structură bună, se vor schimba cu 180 de grade și se vor conecta diferit, deoarece te prețuiești și te cinstești.

Ceilalți pot aluneca tot mai jos pe pantă față de noi, dacă suntem neputincioși sau dependenți.

 

Te rog, scrie comentariile și întrebările tale mai jos, îmi face plăcere să îți răspund!

Nicoleta Popliceanu 🌞

Descarcă gratuit Meditația Theta Healing

Lasa un comentariu

Leave A Response

* Denotes Required Field