Descoperă-ți adevărata identitate

Să îți descoperi adevărata identitate nu este ușor.

Câteodată, când oamenii suferă emoțional, se întâmplă din cauză că, au fost neglijați peste măsură, într-un mod despre care, nici nu îți vine să crezi că este posibil.

În copilărie, au avut părinți care nu i-au băgat în seamă, nu i-au recompensat când au avut succes sau i-au pedepsit când au făcut ceva bine.

Din acest motiv, identitatea lor este vagă și nu se pot exprima bine.

Ceea ce fac în practica mea este, să le construiesc, în fundația personalității, atributele care nu le-au fost formate, din cauza problemelor intervenite.

Sinele lor autentic este încă în stadiu embrionar, nu li s-a oferit îngrijirea și atenția necesară, pentru a obține rezultate remarcabile.

Au fost expuși unui set de concepții și experiențe degenerative, sub, care, potențialul este îngropat și, unele capacități sunt încă într-o formațiune inițială, adică, înainte de a se dezvolta.

Noi avem nevoie de toate forțele și abilitățile noastre pentru a face față provocărilor existențiale și pentru a obține realizări extraordinare.

Cu părți subdezvoltate sau slabe în structura noastră, pornim la drum, cu dezavantaje.

Felul în care ți s-au oferit dragostea, validarea, siguranța, supraviețuirea și respectul a creat percepții și șabloane care nu îți mai servesc.

De pildă, dacă părinții tăi nu au fost maturi și, în consecință, i-au blamat pe alții pentru viața lor, este posibil, să ai un tipar de victimizare. Un aspect al acestuia este, sacrificarea propriului adevăr.

Dacă nu ai primit atenția unei figuri autoritare (mama, tata, bunicii, doica, mătușa, educatoarea) din primii ani de viață, decât dacă i-ai făcut pe plac, apare, la nivel de subconștient, un mecanism defectuos, prin care, pui voința celorlalți mai presus de a ta și consecințele vor fi catastrofale.

Costurile pe termen scurt și lung ale ignorării nevoilor noastre legitime și sentimentelor personale, pentru a-i mulțumi pe alții, sunt următoarele:

  • acumularea resentimentelor și ascunderea lor;
  • vina excesivă și anxietatea, când nu reușești să faci ceea ce ți s-a solicitat;
  • frica de a fi dezaprobat;
  • evitarea conflictelor;
  • atitudinea reținută pentru a nu cauza probleme;
  • groaza de a nu fi cineva nervos pe tine.

Dacă la o persoană normală, gesturile altruiste sunt simple acte de amabilitate, adultul cu tulburări depășește măsura și, de la sprijinul acordat altuia, deviază spre mutilarea propriului psihic.

Își asumă responsabilitatea pentru stările și reacțiile altora, încercând, cu disperare, să îi mențină fericiți sau, cel puțin calmi.

  1. Problema se agravează când, își asumă prea multe obligații, încercând să nu dezamăgească pe nimeni.

Spune DA mai multor sarcini și angajamente decât poate să onoreze.

Asta poate duce la frustrare, abuz de muncă și epuizare.

În final, ajunge să creeze neplăceri, nereușind să respecte tot ce a promis.

  1. Nu dă randamentul maxim posibil.

De multe ori, oamenii nu sunt eficienți din cauză că, nu se simt în siguranță dacă pun în umbră pe cineva sau dacă ies în evidență.

Ei  încearcă să oprească urmările negative ale succesului cum ar fi, să rănească pe cineva, invidia sau comportamentele ostile ale celor care nu reușesc.

  1. Cedează la presiunea socială.

Nedorind să creeze neplăceri, va întâmpina dificultăți în a-i refuza pe ceilalți.

Mânâncă mai mult decât vrea sau mai puțin decât vrea.

Consumă alcool, droguri, fumează, pentru a nu se diferenția de grup.

Este posibil, să comită acte imorale sau infracțiuni, subordonându-se autorității din cercul de cunoștințe.

Intern, problemele apar când, a spune DA cuiva înseamnă să spunem NU valorilor, nevoilor fundamentale și obiectivelor noastre semnificative.

În felul acesta, se ajunge la pierderea legăturii cu propria persoană.

Te-ai obișnuit atât de mult să te organizezi în jurul preferințelor și cererilor tuturor încât, nu mai ști care-i Sinele tău real.

Plecând inconștient de la ceea ce ne-au spus cei care ne-au avut în grijă când eram copii, noi credem că, asemenea comodități (iubirea, liniștea, siguranța, validarea și acceptarea) provin din exterior, dacă ne ajustăm comportamentele, în funcție de ceea ce avem în față.

Simțim că, sistemele și oamenii din jurul nostru ne controlează siguranța și viitorul.

Nu am fost instruiți deloc însă, despre cum ne vor afecta manevrele autoagresive, pe care le utilizăm, doar pentru a ne asigura iluziile apartenenței, dragostei, aprecierii și protecției.

Ești drastic violat în tot ceea ce reprezinți, în tot ceea ce-i mai uman și mai bun despre tine.

Ai abilitatea de a te vindeca, de a-ți reconfigura perspectiva și de a deveni cine dorești tu.

FĂRĂ EI, cei în prezența cărora te schilodești.

În acest scop, am creat un curs excepțional de puternic – Vindecă-ți viața vindecându-ți copilăria. Găsești mai multe informații despre acest program profund regenerator aici:

Vindecă-ți viața vindecându-ți copilăria

Nicoleta I. Popliceanu

Descarcă gratuit Meditația Theta Healing

Lasa un comentariu

Leave A Response

* Denotes Required Field