Frica de critică

Când studiem frica de ceilalți merită să distingem că nu este totuna cu lipsa de valoare de sine. Este o diferență uriașă între ceea ce simți și identitatea ta reală. Mulți oameni nu ies în față din cauză că se tem de critici. Alții o fac, dar nu se pot expune la o scară mai mare.

Mecanismele tribale care sunt vii în interiorul nostru detectează rapid orice fizionomie neprietenoasă și discuțiile negative referitoare la tine sunt luate drept semne amenințătoare de creierul tău primitiv.

Astfel, se pot declanșa panica, frica și anxietatea.

În trecut, dacă un individ nu era acceptat de tribul din care făcea parte, alungarea lui era, cel mai probabil, sinonimă cu moartea prin confruntarea cu pericolele din sălbăticie.

Călătoria din acest blog, te va face să îți schimbi subtil gândurile, convingerile și acțiunile, deoarece te va duce specific la sursa tiparelor negative care îți formează blocajele din viața ta.

Rânjetul unei persoane agresive, mimica dușmănoasă, cinismul sunt semnale de pericol pentru părțile rudimentare din interiorul nostru, care sunt setate pe supraviețuirea biologică.

Tocmai de aceea, este folositor să îi spui minții tale:

— Ne apropiem de anul 2020, nu mai fac parte dintr-un cerc de sălbatici, nu mor dacă aceste persoane nu mă plac, sunt protejat de autoritățile acestor timpuri. Trăiesc în civilizație. Să fiu exclus de acești oameni nu este sinonim cu a da de un prădător din junglă, un ucigaș din triburile vecine sau condiții de viață primitive.

Fiecare mecanism evolutiv de apărare moștenit poate fi pus la încercare, în copilăria noastră.

Când aveam 4-9 ani, îl vizitam pe bunicul și acesta era sarcastic și obișnuia să își arate dinții, într-un mod ostil.

Instinctele mele de supraviețuire nu puteau face deosebirea dintre zâmbetul răutăcios al acestuia și colții unui crocodil.

De asemenea, dezaprobarea lui mă determina să îmi ajustez comportamentele, să îl fac să mă placă, pentru a nu mă înstrăina.

I-am spus părții mele de psihic blocată în acel episod din viața mea de fetiță:

— Chiar dacă nu m-ar fi plăcut, cu siguranță, nu m-ar fi aruncat pe străzi! Dacă ar fi făcut-o și mi-ar fi pus viața în pericol, ar fi aterizat în pușcărie!

Apoi, m-am uitat la viața bunicului care a pierdut-o pe soția lui, când tatăl meu era minor, nu a reușit să aibă studii superioare, să plece din satul său, nici nu părea să își dorească asta, nu s-a recăsătorit și a trecut prin greutățile lui. Nu a fost atât de tare, precum îl percepea mintea mea de copil.

L-au condiționat structurile lui subconștiente.

De regulă, dacă ai avea posibilitatea să arunci un ochi în viețile oamenilor excesiv de critici ai constata că nu le merg multe sau sunt neîmpliniți, fiind prinși în plasa programelor de supraviețuire.

Este recomandat să îți schimbi obișnuințele de gândire și dialogul cu mintea ta, înainte de a-ți schimba deciziile și acțiunile, altfel teama rezultată din reacțiile impulsive te va stopa. Acest blog va localiza convingerile care te țin pe loc și îți va indica cum să le înlături pentru totdeauna.

Dacă folosești formula de mai sus și obții un rezultat, anunță-mă și pe mine la nicopopliceanu@yahoo.com

 

Nicoleta Popliceanu

Descarcă gratuit Meditația Theta Healing

Lasa un comentariu

Leave A Response

* Denotes Required Field