De ce femeile nu sunt frigide

Spre uimirea bărbaților, cu cât încearcă să atragă mai mult o femeie în pat, cu atât mai rece devine aceasta. Există o fractură între lumea bărbaților și lumea femeilor, iar dacă nu vorbim cât mai deschis și onest despre asta, problemele vor continua.

Sub presiunea propriilor nevoi acute, un bărbat se așteaptă să poată iniția activitatea sexuală cât mai repede, dar acest lucru este exact ceea ce va declanșa semnalele de alarmă ale unei femei.

Când un bărbat este excitat, trece spre o sexualitate frivolă, chiar degradantă, fără să fie conștient de acest declin. De cealaltă parte, femeile sunt foarte conștiente de ce le fac bărbații. Ajungi să tratezi cea mai specială persoană din viața ta într-un mod degradant și ea devine ținta depravării tale.

Adevărul șocant este că cea mai frecventă cauză a frigidității la femei, nu este că femeia are o problemă ci, faptul că, tu nu ești un amant atât de bun cum te crezi.

Sexualitatea unei femei normale nu se rezumă la cele 10 minute din pat, pentru ca o femeie să se abandoneze complet are nevoie să se simtă în siguranță, iubită, apreciată, relaxată și odihnită.

Cu cât te focusezi mai mult pe partea fizică pentru a o ajuta să scape de inhibiții, cu atât o faci să se simtă mai folosită, iar sentimentele ei și atracția față de tine intră în cădere liberă, până la dispariție. Sau, mai grav, ajunge să te vadă ca pe un dușman care o abuzează.

Pe ea o stimulează iubirea, afecțiunea, respectul, aprecierea și faptul că ești de încredere și se poate baza pe tine etc.

Cu alte cuvinte, aspecte din afara dormitorului, care ție ți se par fără nicio legătură cu sexualitatea.

Pentru o femeie afecțiunea este la fel de excitantă cum este pentru tine să îți pună ea mâna pe penis.

Acest aspect a fost reflectat și în propria experiență de viață, când am cunoscut un tip care obișnuia să-mi spună cuvinte de alint: buburuză, mâță mică și altele din același registru. Cu cât era mai afectuos, cu atât mă simțeam mai mult atrasă de el. Asta, până într-o zi, când a atins punctul critic cu încrederea. Îmi scria scurte propoziții, nivelul de conectare a scăzut, iar seara îl vedeam online târziu. Ieșea, iar eu nu știam cu cine. Îi spuneam că este o problemă cu nivelul de implicare și nu înțelegea.

În câteva zile, încrederea a fost distrusă și am trecut de la relaxare și dorință la panică, nesiguranță și amenințare. L-am părăsit, l-am blocat pe Facebook și m-am simțit din nou în siguranță.

Un bărbat sănătos psihic nu alege în mod deliberat să sperie, să streseze sau să provoace respingere unei femei, pur și simplu, devine preocupat de alte lucruri.

Dar gradul în care nevoile unei femei sunt prioritatea ta, reflectă cât de mult o iubești.

Cea mai sigură cale spre dragostea unei femei este să asculți ce încearcă să îți transmită și să afli ce anume este important pentru ea.

 

Nicoleta Popliceanu

 

Dacă ești femeie, te rog, să îmi lași un comentariu cu ce anume te face să te simți atrasă la un bărbat și care sunt comportamentele care omoară pasiunea.

Descarcă gratuit Meditația Theta Healing

Lasa un comentariu

Leave A Response

* Denotes Required Field