Află că ești suficient de bun și restul se rezolvă de la sine

O imagine de sine bună este unul dintre cele mai puternice atuuri, pe care l-ar putea deține cineva.

Pe măsură ce urmărești acest blog, vei deveni conștient de cât de puternic este acest concept și vei învăța cum să folosești instrumentele descrise, cu încredere și plăcere, pentru a obține un efect de durată și un impact maxim.

Aflând cine ești este cel mai semnificativ aspect din viața ta, deoarece pentru a putea simți încredere în sine și în viață, este necesar să înțelegi cum ești construit și cum funcționezi psihologic.

Când erai la mama ta în abdomen, ai primit necondiționat nutrienți, apă, căldură și tot ce aveai nevoie iar asta, ți-a format o identitate bazată pe fericire. Îți era bine, te simțeai plăcut și erai într-un mic rai.

Etapa paradisiacă a existenței tale s-a terminat dacă, după ce ai venit pe lume, părinții s-au certat, nu și-au gestionat bine problemele, te-au neglijat, agresat, criticat sau respins.

În felul acesta, starea inițială în care ai avut nelimitat ce îți trebuia, a fost brusc înlocuită de disconfort, lipsuri, durere, stres și efort.

Când îi urmărești cu privirea pe copiii foarte mici, observi că gânguresc, zâmbesc, întind mânuțele spre adulți, le strălucesc fețele de încântare și au o mare curiozitate să exploreze ceea ce îi înconjoară.

Aceasta este adevărata noastră identitate. În burtica mamei ai fost bine hrănit, bine hidratat, învăluit de un lichid cald, te-ai simțit deplin în siguranță și îngrijit la timp.

Nu ți-ai spus că nu te va iubi nimeni, că nu vei avea ce să mănânci, că te vei chinui să supraviețuiești, că oamenii se vor folosi de tine, că nu te vor plăcea, că te așteaptă o viață urâtă, că vei fi părăsit, înșelat etc.

Toate acestea le-ai învățat în exterior, după ce adulții din preajma ta, te-au tratat   într-un mod greșit.

Deconectarea de la  condițiile inițiale prielnice, ne face să avem nevoie de un exces de bunuri, să exagerăm cu cheltuitul banilor, să bem prea mult, să muncim prea mult sau prea greu, să mâncăm peste măsură ș.a.m.d.

Tot ce vrei este să te întorci la mediul desfătător de atunci și, pentru că nu îl mai regăsești aici, unde te afli, îți lipsește și, încerci să îl recreezi depășind măsura cu obiecte, alimente, substanțe și experiențe.

Vreau să înțelegi că sentimentele de lipsă sunt doar în mintea ta pentru că toate asumpțiile pe care ți le-ai format din cauza felului în care te-au tratat alții, sunt false.

Copiii sunt insultați și ei cred că este adevărat. Sunt bătuți și își formează concepția că sunt răi, proști sau că nu sunt destul de buni.

Nu își pun problema niciodată că, omul care le face asta, este cel care greșește.

Dacă ai fost criticat peste măsură, ți-ai format o imagine de sine bazată pe sentimentele că nu ești valoros și că nu meriți prea multe, iar asta te face să percepi că lipsesc anumite părți sau calități din tine.

Pe acestea vrei să le umplii cu surplusul de mâncare, haine, lucruri, vicii, sex etc.

Nu poți pune pantofi sau dulciuri în locul importanței personale pe care ți-a scos-o convingerea că nu ești suficient de bun, pe care a-i tras-o din cauza felului în care     s-au purtat alții cu tine.

De fapt, nu există niciun gol real interior, ci doar simți așa din cauza concluziilor greșite, pe care ți le-ai format când erai mic.

La cursurile mele, când predau tehnica Rezultate Rapide Labirintul, fac o meditație cu participanții, cu ajutorul căreia, ei experimentează, în prezent, starea intrauterină și facem diverse aplicații și exerciții prin care își amintesc definitiv că sunt compleți și că totul este disponibil aici, acum și oricând.

Emoțiile, stările și concluziile formate din cauza experiențelor din trecut, pot să te transforme într-un depresiv sau maniac disperat al cumpărăturilor iar eliminarea lor, într-o persoană fericită, echilibrată, care își descoperă calitățile latente și își construiește o carieră și o viață bazate pe natura ei unică și valoroasă.

Poți să îți găsești fericirea și pacea interioară prin a-ți spune zilnic, „Sunt cine am fost la mama mea în abdomen. Atunci știam că sunt iubit, valoros, în siguranță și că am totul”.

Nu pot sublinia suficient cât de important este să îți repeți că ești suficient de bun și că interpretările din copilărie nu sunt adevărate. Spune-o, de multe ori, timp de atâtea zile cât este necesar să nu mai uiți asta.

Când descoperi că ești cine ai fost dintotdeauna, nu o să mai crezi niciodată că o altă persoană este mai bună decât tine.

După ce te placi pe tine, oamenii vor începe să te placă mai mult, pentru că ei recepționează semnalele pe care le transmitem despre noi înșine.

Adevărul este că:

Nu ești ce ai crezut despre tine în copilărie, din cauză că ai văzut lumea cu mintea unui copil.

Nu ești situația materială pe care o ai, atât cât ți-au permis opiniile formate în primii ani de viață.

Nu ești corpul tău, în care ai pus alimente și substanțe cu care ai încercat să astupi ceea ce părea să lipsească din personalitatea ta.

Ideile acceptate când erai mic despre vârstă și sex, nu ești tu.

Nivelul actual al jobului tău dat de asumpțiile din familie sau societate, nu te reprezintă.

Sunt numai niște rezultate care se schimbă, când îți modifici gândirea, limbajul și obișnuințele.

De regulă, încercăm să ne facem o imagine de sine mai bună, prin a ne aranja mai mult și a fi cât mai frumoși fizic. Dar, dacă, ar fi funcționat, nu ar fi existat atât de multe persoane frumoase depresive, cu gânduri suicidale și având un comportament distructiv.

Este suficient să ți-i amintești pe Elvis Presley și Marilyn Monroe.

Ai fost dintotdeauna suficient de bun.

Nicoleta Popliceanu

Descarcă gratuit Meditația Theta Healing

Lasa un comentariu

Leave A Response

* Denotes Required Field