Momentul potrivit nu există

Îți pot spune un secret vital. Autosabotarea poate fi foarte perfidă. Ne poate împinge să găsim scuze și justificări, pentru a ne împiedică să plângem dacă starea noastră fizică de sănătate nu progresează, dacă nu ne lasă disconfortul emoțional pe care nu îl înțelegem întotdeauna, dacă am rămas în același job care ne face nefericiți, dacă s-a mai stins un vis din sufletul nostru, înainte de a-i putea da naștere.

De ce facem acțiuni care ne fură visurile și ne rănesc?

Noi suntem generatorii propriei lumi, 100%.

Da, nu 90%, nu 1%, chiar 100%.

În calea vieții tale pe care să o adori stă un singur baraj – tu.

Iar asta nu trebuie să o iei într-un mod negativ și să dai vina pe tine pentru tot, dimpotrivă, să fie un moment de celebrare, în care, să înțelegi că, dacă ți-ai făcut atâtea până acum, îți poți folosi puterea unică și specială pentru a schimba realitatea externă.

Când îți înțelegi sabotajele așa cum recunoști hainele întoarse pe dos

Mă simt complet calificată să vorbesc despre sabotaje, deoarece am fost Drama Queen – Regina dramelor.

Am fost setată considerabil de comportamente, concepții și emoții care m-au tras în experiențe nedorite chiar problematice ale vieții și, care, în același timp, m-au deviat de la scopurile mele preferate.

Totul a fost despre alegeri pe care le-am făcut pentru a mă scăpa de emoțiile neplăcute, prin care treceam, într-un moment sau altul.

Autosabotarea este COLOSALĂ în lume, pentru că, majoritatea dintre noi, provenim dintr-un mediu familial care nu a putut să ne imprime iubirea de sine, respectul de sine, validarea, sentimentele de siguranță și securitate.

Pentru că nu reușește să se ajute singur, omul, din această cauză, devine susceptibil să fie ținta unor persoane îndoielnice și să fie băgat în situații toxice sau dependent de lucruri care nu îi fac bine.

Când ai o stare insuportabilă, este posibil să cauți alinare chiar la un abuzator sau, la o persoană ale cărei concepții sunt otravă pentru bunăstarea sau progresul tău.

Abuzatorii nu sunt doar narcisiștii, hoții etc, abuzatorii sunt și sfaturile nesănătoase, cantitatea excesivă de mâncare, țigările, alcoolul, drogurile, cheltuitul excesiv de bani, furtul timpului tău prețios, sedentarismul ș.a.m.d.

Încă un hamburgher moale, plin de smântână savuroasă sau maioneză cremoasă cu cartofi prăjiți pufoși…încă un pahar aromat de Cola, rece, efervescentă și dulce; încă o jumătate de oră de leneveală îmbietoare pe sofa;  încă o discuție banală cu cineva la îndemână și…obținem un corp din ce în ce mai rotund, probleme de sănătate, obiective nerealizate.

Ne trezim că banda sau cordonul timpului se scurtează pe nesimțite.

Binele începe din lumea ta internă, realitatea externă este doar o cauză a interiorului tău.

Revendicarea puterii tale interioare

Voi fi foarte directă. Transformarea ta nu va începe dacă vei continua să te învinovățești pe tine sau să îi blamezi pe alții sau dacă vei încerca să le controlezi comportamentul, ca să primești ce ai nevoie ori dacă refuzi să iei în considerare informațiile importante.

Dacă refuzi să admiți ce nu funcționează la tine și să lucrezi cu tine, pentru a te vindeca.

Dacă, fiind adult, indiferent de vârsta și de circumstanțele în care te afli, preferi să fii dependent de altcineva și să nu îți asumi responsabilitatea pentru tine. Dacă faci asta, viața ta nu va deveni mai bună.

Sucesul tău își va face apariția în moduri pe care nici măcar nu ți le poți închipui, când vei face din schimbarea gândirii tale, sentimentelor tale și a obișnuințelor tale o prioritate.

Ca un Creator puternic absolut al realității tale, rezultatele pe care le vezi, reflectă nivelul ideilor, sentimentelor și activităților pe care le ai într-un anumit domeniu.

Tu știi când te sabotezi…

Tu îți dai sema când nu vrei să bei și a șaptea cafea…

Tu te simți prost când mănânci desert de trei ori pe zi, deși ți-ai promis că vei avea o dietă bazată pe fructe și legume…

Tu ești conștient că, dacă mai faci încă o datorie, îți va da o stare mizerabilă mai tâziu…

Tu ai observat că, dacă amâni să faci ceva ce nu poate fi evitat sau să ai o discuție pe care trebuie să o porți, îți va cauza și mai multă durere decât ai acum.

Tu ai remarcat că, te indispune să îți pierzi controlul și să folosești un limbaj care nu te caracterizează, când cineva te tratează inadecvat etc.

De ce facem asta?

Pentru că nu știm să rezolvăm profesionist problema și, în momentele de criză, improvizăm.

Se sparge țeava în baie și, atunci, rapid, introduci cârpe sau un prosop în crăpătură, pentru a opri sau diminua inundația, până vine instalatorul.

Toate acestea sunt soluții de urgență care nu funcționează pe termen lung.

Diferența este că, tu bagi un hamburgher, un desert, o băutură plină de zahăr, o discuție inutilă și consumatoare de timp, un obiect nou-cumpărat în rana ta, pentru a stopa revărsarea simptomelor psihologice personale, fără a-ți mai aduce aminte să te ocupi adecvat de ceea ce nu este în regulă.

Și acum, urmează scuza mea favorită:

— Nu este momentul potrivit!

Bineînțeles, momentul perfect nu vine niciodată.

Părțile afectate din tine vor crea conjucturi lipsite de perfecțiune și, acea zi, în care să te simți minunat, să nu te doară capul, să îți stea părul perfect, să ai toți banii în buzunar, să arăți fericit, să ai energie, timp și chef pentru a-ți face loc în calendar pentru abordarea mecanismelor din tine care te împiedică să fii unde dorești și să ai ce meriți, NU EXISTĂ.

Tocmai de aceea,  ocazia cea mai bună este ACUM, este o iluzie să aștepți o zi, în care totul va fi desăvârșit.

Nicoleta I. Popliceanu

Descarcă gratuit Meditația Theta Healing

Lasa un comentariu

Leave A Response

* Denotes Required Field