Pilula de iubire 1

O persoană bună face lucruri rele câteodată și o persoană inteligentă face lucruri stupide uneori.

Le spun prietenilor mei că fac acțiuni neplăcute din când în când, însă ei sunt oameni extraordinari.

Când eram copil, se obișnuia să mi se spună că sunt obraznică și rea.

De fapt, eram o fetiță bună care făcea greșeli, cum este firesc.

Cei dragi, pot învăța ceva fără să le fie afectată imaginea de sine și stima de sine, prin urmare, trebuie să evităm critica distructivă.

Tu ai dreptul să semnalezi comportamentele celor iubiți și să le spui cum te simți când întârzie, uită, nu sunt amabili, sunt insensibili dar nu îi jigni.

Comunicarea constructivă ajută la dezvoltarea celorlalți, remarcile negative, îi îndepărtează.

Eu cunosc pe cineva care trece printr-o despărțire și el, le-a spus colegilor săi care sunt și ai fostei partenere că ea este ușuratică, după ce a văzut o fotografie postată de femeie pe Facebook, în care aceasta stă lângă un bărbat, care, de fapt, este iubitul unei prietene.

Când le validezi calitățile, oamenii se simt bine și le crește încrederea în sine.

Când spui vorbe urâte, relațiile se distrug, iar acel bărbat, pe măsură ce va continua să facă asta, va avea din ce în ce mai puține șanse să fie acceptat înapoi de fosta lui prietenă.

În loc să spui, „Ești o proastă!”, mai bine să pui problema, în acest mod, „Asta nu ești tu, nu te caracterizează să iei decizii atât de impulsive, ce se întâmplă?”.

Unii oameni, cred că trebuie să nu facă nicio greșeală pentru a merita să le fie asociată o calitate.

Un exemplu ar fi, să nu mănânci niciodată altceva decât fructe și legume, pentru a se considera că ai un stil de viață sănătos.

Eu cunosc pe cineva și ea folosea multă precauție în relațiile cu oamenii, a fost nevigilentă o singură dată, s-a întâmplat ceva grav, iar acum, își spune că a fost proastă.

Nu este vorba despre a fi sfânt sau perfect ori că trebuie să faci totul fără cusur, mereu.

Nici eu nu reușesc permanent, dar dacă fac de cele mai multe ori ceva, îmbunătățește relațiile, stima mea de sine și a celor iubiți.

Oamenii care vorbesc negativ despre ceilalți, își rezervă judecata cea mai dură, pentru ei și o proiectează pe ceilalți, pentru a-i denigra, astfel încât, să se simtă ei mai valoroși.

Nu recunosc meritele altora, pentru a nu se simți mici.

Ce nu trebuie să uiți este că, cea mai predominată relație o ai cu tine. Se știe că îi putem iubi pe alții, numai în măsura cu care ne iubim pe noi înșine, iar ei, ne pot iubi, numai atât cât se iubesc.

Prin urmare, nu te critica și nu folosi expresii toxice, nici referindu-te la tine.

— Întotdeauna o dau în bară.

—Nu termin ce încep.

—Nu termin lucrurile la timp.

—Nu mă ajută mintea.

—Am fost proastă.

—Sunt egoist.

—Sunt inutil.

—Sunt o idioată.

—Sunt urâtă.

—Sunt umflată.

—Sunt comod/ă.

Într-o altă ordine de iei, nu folosi niciodată punctele slabe ale persoanei pe care o iubești, boala, infertilitatea, o dizabilitate, venitul modest sau statutul, pentru a câștiga o discuție, a o face să se simtă inferioară sau a te face pe tine să te simți superior.

Tatăl meu obișnuia să îi spună mamei:

—Acolo, în fundul Olteniei de unde ai venit, s-a răsturnat carul cu proști.

Să spui lucruri, cum ar fi,  „În familia mea nu s-a cerut un cap de ață, de la nimeni!”, „Eu aduc mai mulți bani în casă”, „Nu te vezi cum arăți”, înseamnă să ataci.

Asta poate afecta nivelul de securitate și încrederea persoanei cu care îți împarți viața.

Am lucrat cu multe familii și am văzut câtă dezbinare se produce când vorbim despre rudele tale și rudele mele, în loc de rudele noastre sau prietenii tăi și prietenii mei, în loc de prietenii noștri.

Dacă alegi să consideri că ai tot ce are partenerul tău, asta vă va ține uniți, nu dezbinați.

Personal, am hotărât că, problemele și limitele celor apropiați sunt și ale mele, în felul acesta, mă simt responsabilă și contribui.

Nimeni nu este singur cu problema sa, suntem împreună și problema este a noastră.

Nicoleta Popliceanu

Descarcă gratuit Meditația Theta Healing

Lasa un comentariu

1 Comment

Leave A Response

* Denotes Required Field