Rolul bolnavului

În jurul vârstei de 18 ani, mi-au apărut primele semne de infecție urinară, iar din anul următor, problema de sănătate a devenit cronică recurentă, timp de 15-16 ani.

Eu am încercat diferite tratamente, la început strict medicale, apoi, am trecut la modalitățile alternative, fără succes.

Câteodată, există în psihicul nostru cauze care împiedică vindecarea.

În cazul meu, nu puneam bariere sănătoase în relațiile cu ceilalți și corpul o făcea într-un mod patologic. M-am vindecat cu ThetaHealing, o tehnică cu care lucrez din 2012 și o predau din 2013.

Boala poate fi efectiv un mod neplăcut de a semnala aspecte nedorite din viața ta, de a evita unele responsabilități sau de a câștiga timp, atenție și îngrijire.  Oamenii care folosesc aceste tipare, nu au depășit stadiul de copil, din acest punct de vedere.

Când eram în clasele primare, la finalul vacanței, răceam puternic în primele zile de școală, deoarece nu îmi doream să se încheie zilele frumoase de vară și de joacă, încercând să evit dificultățile de învățare și relația cu învățătoarea mea exigentă.

Unii oameni devin ipohondrii pe viață, vizitează excesiv doctorii, pentru a le vorbi despre ultima indispoziție sau alergie. Ei așteaptă un tratament special, pentru problemele lor.

Copilul neglijat emoțional în familie, care a observat că, după ce s-a îmbolnăvit, mama i-a cumpărat desertul preferat, jucăria dorită și s-a ocupat de acesta, cum nu o făcea când era sănătos, își formează opinia:

— Nu am fost sigur că mă iubești dar când văd, câte faci pentru mine când nu sunt sănătos, încep să cred că sunt important pentru tine.

Alții observă că membrul bolnăvicios al familiei, primește cea mai multă atenție și subconștientul învață că, aceasta este calea pentru a obține iubirea.

O terapeută a relatat cum, unui client îi apărea o eczemă, ori de câte ori simțea nevoia de afecțiune, deoarece când era mic, mama îl ungea cu o alifie și acesta, era felul în care se simțea îngrijit.

Adulții ce provin din familii care tratează mai bine copiii când se întâmpla ceva rău cu ei, își pot forma convingerea că „trebuie să fii în pericol sau bolnav pentru a fi băgat în seamă”.

În 2017, aflându-mă în Grecia, mi-a fost prezentat cazul unei femei care, o dată la câteva luni, făcea depresie și era internată pentru o scurtă perioadă de timp, într-un spital de psihiatrie din Atena. Când obosea să se mai achite de sarcinile gospodărești și de dusul copiiilor la școală, își lua o pauză de câteva zile, îmbolnăvindu-se psihic, pentru a sta departe de casă și a scăpa de obligațiile pe care le detesta. I-am sugerat să angajeze pe cineva pentru treburile menajere și pentru a însoți copiii, deoarece femeia și soțul ei sunt înstăriți.

O femeie s-a îmbolnăvit de cancer la sân și nu se vindeca deoarece a fost educată să te căsătorești până la sfârșitul vieții și să respecți jurământul dat în biserică. Soțul ei, era un bărbat minunat, pe care îl aprecia ca pe un frate, iar când a încetat să îl iubească pasional, s-a simțit vinovată.

Mentalitatea sau comportamentul de bolnav poate fi eliminată pentru totdeauna dacă înțelegem de ce facem asta.

Folosești rolul bolnavului, pentru a evita realitatea?

Folosești boala, pentru a evita unele responsabilități?

Sau este modalitatea ta de a primi atenție, afecțiune, îngrijire sau alte beneficii?

Nicoleta Popliceanu

Descarcă gratuit Meditația Theta Healing

Lasa un comentariu

Leave A Response

* Denotes Required Field