Semnele abuzurilor din copilărie în viețile adulților

Fie că ai experimentat violența, neglijarea emoțională sau fizică ori ai văzut întâmplându-se altor persoane astfel de tratamente, când crești într-un mediu traumatizant, experiențele rele din copilărie pot cauza probleme serioase, mai târziu, în viață.

Unul dintre cele mai mari prejudicii este harta internă pe care o construiesc toți copiii afectați și care se arată în felul de a căuta și avea relații, când ajung adulți. 🗺️

Partenerii care nu sunt disponibili, cei pe care abia i-ai cunoscut, dependenții, afemeiații, violenții verbal sau fizic, oamenii fără caracter sunt aleșii tăi și te atașezi de aceștia.

Te îndrăgostești de ei. Ai întâlniri cu ei. Te căsătorești cu ei. Faci copii cu ei.

Apoi, irosești ani prețioși de viață încercând să-i schimbi, să devii mai bună pentru a-i face să te iubească, să nu te înșele, să vină înapoi dacă te-au părăsit sau să te scapi de ei, în cazul în care te hărțuiesc. Trăiești părți însemnate din existența ta în singurătate sau în capcană cu astfel de personaje.

Asta se întâmplă dacă ai crescut lângă un alcoolic, dacă ai fost un copil responsabil care a trebuit să aibă grijă de un părinte bolnav sau să ajute în creșterea fraților mai mici.

În cele din urmă, nevoile de afecțiune, iubire, apreciere, validare, atenție, comunicare, respect și de a trăi o viață interesantă devin acute și te grăbești în relații, te îndrăgostești de persoane pe care nu le cunoști.

Întrucât ai atât de multe carențe, devine de nesuportat pentru tine să ieși dintr-o legătură, oricât de grave ar fi problemele și pentru ceilalți este imposibil să te ajute.

Asta din cauză că, traumele din primii ani de viață îți dereglează creierul. Fiecare om este unic și manifestările pot varia. Mai jos găsești o listă a semnelor că ai fost afectat în primii ani de viață, pentru a-ți face o idee.

 1. Nu îți amintești de ce ai venit într-o cameră.
 2. Începi mai multe lucruri și nu le duci la bun sfârșit.
 3. Îți scapă obiecte din mâini sau le pierzi.
 4. Ai o față sau o voce plată.
 5. Ai accese de furie.
 6. Ești destul de impulsivă.
 7. Nu îți simți anumite părți ale corpului.
 8. Ți se declanșează emoții negative puternice.

Poți deveni foarte supărată sau speriată.

 1. Poți să te trezești cu stări proaste din cauză că are loc un dezechilibru chimic în corp și în creier.
 2. Faci atacuri de panică.
 3. Te arunci prea repede în relații.
 4. Petreci ani de zile tolerând parteneriate nesănătoase, goale, abuzive sau nefericite deoarece traumele te fac dependentă. Alegi persoane despre care nu ai o părere bună, nu sunt disponibile sau potrivite pentru tine: prea în vârstă sau prea tinere, sunt deja într-o relație ș.a.m.d.

Ce semne prezinți dintre cele listate?

O zi minunată!

Nicoleta Popliceanu

Descarcă gratuit Meditația Theta Healing

Lasa un comentariu

Leave A Response

* Denotes Required Field