Traumele și problemele din iubire

De-a lungul carierei mele, am întâlnit persoane care m-au contactat invocând suferințele din dragoste.

Devastate, au pus totul pe seama retragerii sentimentelor partenerului romantic.

Credeau că ceea ce nu mai primesc, respectiv felul în care sunt privite și tratate reprezintă cauzele durerilor emoționale.

Cu toate acestea, nu este vorba despre iubire ci despre iluzia ei.

Descoperim prin starea de sfâșiere și victimizare asociate pierderii lui sau ei că, pe măsură ce încerci să obții aprobare, iubire, un sentiment de importanță, sprijin și ajutor de la ceilalți, nimic nu se rezolvă, ești tot mai puțin apreciat și suferi din ce în ce mai mult.

El sau ea nu este lovit/ă în mod magic de săgeata lui Cupidon și rămâne orb/oarbă la esența ta și complet dezinteresat/ă.

Oamenii din jur sunt incapabili să te ajute.

Când ai fost mic, din diverse motive, nu ți-au fost satisfăcute unele nevoi afective:

  • să te simți special;
  • să fii apreciat pentru individualitatea ta;
  • să primești iubire necondiționată;
  • să fii susținut când aveai nevoie, într-o formă adecvată ție sau suficient etc.

Dezamăgirile din primii ani de viață au format răni, pe care, în prezent, plecarea unei ființe pe care o placi mult le deschide.

Despărțirile sunt parte a planului divin, pentru că menirea noastră nu este să ne rezolve un iubit sau o iubită problemele neîncheiate cu părinții.

Oamenii nu a venit pe lume să se ocupe de lipsurile pe care le ai din copilărie.

Așteptarea ta că ei să facă asta  nu are nimic de a face cu iubirea. Subconștientul tău caută un substitut pentru mamă și unul pentru tată.

În univers, totul este rezonanță, deficitele de stimă de sine, prețuire, siguranță și funcționare specifică adulților atrage  pe cineva care, nu te va respecta, nu va fi încântat de tine, nu îți va transmite pace și nu va face acțiuni mature.

Motivul pentru care suntem susceptibili la părăsire sau abandon este că, în interior, ne facem aceleași lucruri.

Când părintele nu te-a privit cu încântare, creierul tău a învățat că nu ești deosebit. Prin urmare, așa te simți și atragi oameni a căror atitudine reflectă asta.

Dacă nu ți-au fost validate sentimentele în primii ani de viață, psihicul tău a tras concluzii conform cărora nu este important sufletul tău și ceea ce ești. Te manifești în acord cu această experiență și ești un magnet pentru oamenii care au o istorie personală similară cu a  ta.

Felul în care s-a comportat familia cu noi la începutul vieții reprezintă șabloane care se regăsesc și la oameni care provin dintr-un mediu asemănător.

Pe baza familiarității vă atrageți și vă faceți ceea ce ați pățit când erați mici.

Aceasta nu este dragoste ci retraumatizare.

În programul Vindecarea traumelor din copilărie, cursanții își eliberează și îngrijesc părțile psihice vătămate, se întorc la starea lor naturală bazată pe autenticitate, iubire necondiționată, valoare infinită, sprijin și amabilitate; leziunile sufletești nu îi mai separă de oamenii sănătoși psihologic și golurile interne cauzate de ceea ce nu au avut la timp, sunt închise și hrănite pentru totdeauna.

Înțeleg că iubirea de sine, acceptarea propriei persoane, fericirea, bucuria, fermecarea de sine, siguranța etc.,  sunt parte integrantă a naturii noastre, nu ceva ce trebuie să luăm de la cei din jur.

Te rog, scrie comentariile și întrebările tale mai jos, îmi face plăcere să îți răspund!

Nicoleta Popliceanu 🌞

Descarcă gratuit Meditația Theta Healing

Lasa un comentariu

Leave A Response

* Denotes Required Field