Ce este starea Theta? Undele Theta în ThetaHealing

Undele Theta un fenomen al minții umane

Creierul tău este alcătuit din bilioane de celule care se numesc neuroni și aceștia folosesc electricitatea pentru a comunica între ei. Celulele creierului își trimit semnale una celeilalte. Combinația de milioane de neuroni care emit simultan impulsuri produce o cantitate enormă de activitate electrică în creier.

Această activitate poate fi detectată cu un echipament medical (EEG) care măsoară nivelurile de electricitate în diferite zone ale scalpului.

Viteza undelor cerebrale este măsurată în Hertz (cicli pe secundă) și ei sunt reprezentați în trasee care delimitează undele în unde lente, moderate și rapide.

Frecvențele undelor cerebrale

După descoperirea undelor cerebrale, oamenii de știință au stabilit că activitatea din creier se schimbă în funcție de ceea ce simte și face persoana, undele cerebrale ale unei persoane care dormea erau mult diferite față de undele cerebrale pe care le avea când era trează.  Studiul undelor cerebrale a fost reluat după mai mulți ani, cu o aparatură medicală performantă, pentru a vedea legătura dintre activitatea electrică a creierului și bolile mentale. De asemenea cercetătorii au studiat legătura dintre undele cerebrale și starea unei persoane.

Starea mentală

1. Unde Gamma

Peste 40 Hz

Hiperactivitatea creierului specifică învățării.

Undele Gamma apar la formarea ideilor, în procesarea memoriei și a limbajului. Undele Gamma dispar în starea de inconștiență indusă de anestezie.

2. Unde Beta

14Hz-17Hz

Starea de conștiență a creierului.

Este o stare activă pe care cei mai mulți oameni o au în timpul zilei.

O caracteristică a acestei stări este orientarea spre mediul exterior.

Disfuncțiile undelor cerebrale Beta pot cauza tulburări psihice (îngrijorarea, stresul, frică, paranoia, iritabilitatea, toanele, furia, nervozitatea, insomnia și anxietatea).

3. Unde Alfa

7Hz-14Hz

Foarte relaxat, nu este procesată multă informație.

Dimineața, imediat după ce ne trezim, și seara, înainte să adormim, suntem în această stare cerebrală. Când închidem ochii, creierul nostru produce în mod natural mai multe unde Alfa. Undele Alfa se accentuează în timpul meditațiilor. Starea Alfa apare atunci când formăm amintiri, reduc disconfortul și durerea, stresul și anxietatea.

4. Unde Theta

4Hz-7Hz

Caracteristici: somn ușor, relaxare extremă, intuiție, inspirație, răspuns la întrebări importante, conexiune cu alții.

Starea Theta este extrem de receptivă pentru hipnoterapie și autohipnoză, folosind afirmații înregistrate și sugestii.

5. Unde Delta

0.2Hz-4Hz

Somn adânc fără vise.

Delta este  traseul cu cele mai încetinite unde cerebrale. Când undele tale dominante sunt Delta corpul se vindecă și își resetează ceasurile interne. Este cea mai bună stare pentru sistemul imunitar. Nu visezi în această stare, ești complet inconștient. ThetaHealing operează cu undele cerebrale Delta în realizarea vindecărilor, informație de ultimă oră de la Institutul ThinK din SUA.

Ce înseamnă undele cerebrale pentru tine?

Fiecare avem un profil unic de unde cerebrale în funcție de cum experimentăm lumea.

Când undele noastre cerebrale sunt dezechilibrate vor fi probleme corespondente în planul emoțional și neuronal.

Hiperactivitatea anumitor arii din creier este asociată cu anxietatea, insomnia, coșmarele, impulsivitatea, agresivitatea, furia, agitația, depresia, durerile cronice de nervi etc.

Dar și dacă există o subactivitate în anumite zone din creier va duce la depresie, deficit de atenție, durere cronică și insomnie.

La același om se poate regăsi o combinație de zone hiperactive și zone subactive, generând anxietate, depresie și ADHD.

Instabilitatea în ritmurile creierului este corelată cu tulburarea compulsiv-obsesivă, comportamentul agresiv, ura, atacurile de panică, migrenele, epilepsia, anorexia/bulimia, vertijul, diabetul, hipoglicemia, comportamentul exploziv etc.

Să lucrăm cu undele cerebrale. De ce te vindecă Theta Healing?

Fiecare emoție pe care o simți îți influențează undele cerebrale.

Accesarea undelor cerebrale este foarte efectivă.  Tehnica Theta Healing este revoluționară și echilibrează undele cerebrale.

Este o metodă care adresează direct undele Alfa, undele Theta și undele Delta ale vindecării, aceasta deoarece Theta Healing este un proces de meditație.

Din punct de vedere științific, meditația este o tehnică de schimbare a undelor cerebrale, de încetinire a acestor frecvențe.

De asemenea, tehnica Theta Healing este o meditație care conduce undelor cerebrale Theta, în vederea reprogramării minții.

Un pont 

*Mirosul de ciocolată stimulează undele cerebrale Theta și induce relaxarea. De asemenea, crește nivelul de serotonină, responsabil de starea de bine.

Învață cum să-ți induci starea Theta și să accesezi undele Delta care refac sistemul imunitar înscriindu-te la Cursul Theta Healing Bază sau apelează la Terapia Theta Healing.

Despre Theta Healing

Tehnica Theta Healing (se pronunță tetahiling ) accesează undele theta generând vindecare fizică, emoțională, spirituală, materială, socială și sentimentală.

De asemenea, terapia Theta Healing implică o rugăciune pentru sănătate și elemente din fizica cuantică.

Meditația ThetaHealing poate fi combinată cu muzica de meditație.

Cărți ThetaHealing publicate în limba română:

Theta Healing –  Vianna Stibal, Editura Adevăr Divin

– carte Theta Healing despre Terapie Theta Healing și lucrul cu undele theta pentru începători

Metoda avansată de Terapie Teta – Vianna Stibal, Editura Adevăr Divin

-carte Theta Healing de lucru cu undele theta pentru avansați

Terapia Teta – Vianna Stibal, Editura Adevăr Divin

-carte Theta Healing pentru vindecare fizică

Descarcă gratuit Meditația Theta Healing

Lasa un comentariu

Leave A Response

* Denotes Required Field