Visele din timpul nopții

Deschid căsuța virtuală de mesaje a Facebookului și găsesc apelul disperat al unui tânăr. De când a dat faliment, un vis anume îi tulbură nopțile, repetându-se persecutor cu o imagistică înnebunitoare. Se trezește copleșit de umilința de a trăi din banii familiei. El ar dori o interpretare favorabilă a unor elemente simbolice ale coșmarului și crede că eu dețin puterea ocultă pentru a o face.

Acesta este un scenariu foarte comun.

Când trecutul nostru este defectuos, laturile afectate ale psihicului găsesc o cale să se exprime, inclusiv prin visele din timpul nopții.

Un vis repetitiv, care m-a neliniștit, este unul, în care, sunt în sala de clasă. Eu și colegii observatori avem examen. Un profesor ne supraveghează. Aștept, cu emoții, subiectul, numai pentru a constata că, materia nu este de pe această planetă, nu am studiat-o și nu înțeleg, de ce mi se solicită, să cunosc informații, la care, nu am avut acces niciodată. Simt senzații de angoasă și de anxietate. Încerc să copiez. Foile îmi alunecă sau pur și simplu, nu reușesc să găsesc ceea ce caut. Văd rânjete de răutate pe fețele colegilor, care trișează, dar nu acceptă același comportament lipsit de onestitate și la mine.

Psihicul meu este copleșit: examenul nu este corect, toată lumea trișează însă, în același timp, profesorul este un gardian iar colegii mă hărțuiesc dacă fac ceea ce fac toți ceilalți.

Prin acest vis, iese la suprafață sinele meu de copil vulnerabil, strivit în copilărie de pretenții și de cerințe absurde ale unor părinți imaturi. Ei nu m-au instruit corespunzător, dar au avut așteptarea să cunosc și să acționez pentru a le satiface nevoile infantile frustrate. Ei m-au pedepsit pentru că nu am reușit și au șocat natura inocentă a copilului care observă că, părinții nu fac ceea ce îi cer lui. Ei au dreptul să trișeze, dar pe mine mă abuzează dacă o fac.

Rânjetele colegilor ilustrează fața tatălui disprețuitor, care este complicele mamei la abuz.

Cum am rezolvat problema?

Intru într-o stare ușoară de transă și îmi întreb mintea:

— Când s-a întâmplat ceva și are legătură cu asta?

Imediat, memoria mă poartă într-o secvență din clasele primare. Sunt într-o sală de clasă iar educatoarea mă ascultă. Nu știu să răspund la toate întrebările ei și sunt frustrată deoarece am muncit să cunosc unele lucruri iar ea, nu pare preocupată de munca depusă ci doar de ceea ce nu am reușit să fac. Mă simt nedreptățită.

Îl întreb pe copil (eu la vârsta respectivă):

— Cum ai fi vrut să se desfășoare examinarea?

Dintr-o dată, sunt într-un cabinet de studii decorat în stilul baroc, împreună cu o guvernantă. Stăm de o parte și de alta a biroului. Ea îmi spune cu o blândețe plină de apreciere:

— Haide, să vedem, ce ai până acum, să le organizăm într-o formă creativă și să adăugăm ce urmează.

Guvernanta este figura simbolică a unei mame partenere care este încântată de calitățile copilului și care este acolo, doar pentru a stimula și îmbogăți elementele creației lui.

Ea observă partea goală a pânzei, pe care, pictura nu este încă finalizată, doar pentru a inspira copilul și a-i aprinde creativitatea.

Cabinetul aristocratic reprezintă bogăția interioară a unei mame sănătoase în comparație cu sărăcia lumii interne a unei mame cu probleme ( încăperea deprimantă de la școală).

Fac un salt de la o secvență la alta, întorcându-mă în sala de clasă.

Îi spun copilului interior:

— Eu (versiunea ta adultă), sunt singura persoană din partea căreia ai nevoie de apreciere, prietenie, suport, atitudine corectă, frumusețe și bogăție emoțională.

Îl îmbrățițez și se vindecă.

În felul acesta, trauma dispare din lumea internă a individului și nu mai agresează eul slăbit, în timpul somnului.

Descarcă gratuit Meditația Theta Healing

Lasa un comentariu

Leave A Response

* Denotes Required Field