Vreau să mor este un gând-consecință ce apare la milioane de oameni. Dacă recent ți-a trecut prin minte: Vreau să mor, este bine să știi că, nu ești singur. Mulți am avut idei suicidale, într-un anumit moment din viața noastră.
Chiar dacă, sentimentele de disperare, neputința, suferința, furia, frustrările sau durerea fizică cu care te confrunți în prezent sunt insuportabile, ajutorul este întotdeauna disponibil și există explicații pentru starea de rău, pe care o ai.
1.Când gândul Vreau să mor are legătură cu trecutul
Când suntem copii, avem nevoi naturale a căror îngrijire satisfăcătoare duce la formarea unui Sine preponderent fericit, încrezător, energic, pozitiv, altruist, iubitor, deschis spre oameni și cu poftă de viață.
Dacă etapa copilăriei este plină de abuzuri și privațiuni, Sinele sau psihicul se fracturează în părți din noi care suferă, sunt deprimate, disperate, dependente și neîncrezătoare.
Starea pe care o simți acum, a început în trecut când, ai fost traumatizat sau ceva fundamental ți-a lipsit și nimeni nu a putut să îți ofere ce aveai nevoie atunci.
Pentru a verifica dacă ai traume, DESCARCĂ GRATUIT Testul ACE, făcând click pe literele îngroșate sau pe icoana roșie.
Gândul Vreau să mor, de obicei, apare când oamenii suferă atât de mult încât, simt că nu mai pot să suporte. Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri, durerea nu se naște în prezent ci, era deja în interiorul tău suprimată, iar evenimentele curente dezgroapă suferințele demult încuiate în subconștient.
Oamenii sunt confuzi privind sursa și cauzele stărilor pe care le au, crezând că, o anumită persoană sau situație actuală le provoacă toate aceste emoții. În realitate, de cele mai multe ori, ceea ce se întâmplă acum activează răni mai vechi, care nu au fost vindecate.
Ai putea crede, de pildă că, persoana care te-a părăsit îți produce depresia, suferința, anxietatea, deznădejdea, gelozia sau orice alt sentiment negativ pe care îl simți.
Cu toate acestea, rana de abandon s-ar putea să se fi format în primii ani din copilăria ta, dacă un părinte a murit sau a fost bolnav și, prin urmare, indisponibil ori familia ta a trecut printr-un divorț și unul dintre părinți, nu a păstrat o legătură apropiată cu tine.
Câteodată, din cauza condițiilor materiale grele, copiii sunt duși la cămine sau în alte instituții astfel încât, adulții să poată lucra și micuții se simt părăsiți.
Astfel de probleme nevindecate, ajung suprimate în subsolul minții noastre și se actualizează în situațiile de criză.
Tot ceea ce se întâmplă în prezent își are rădăcinile în trecut.
Reparând ce s-a întâmplat atunci, putem să ne reconstruim psihicul și să ne realizăm.
2. Când gândul Vreau să mor apare din cauză că te simți lipsit de valoare
Uneori, chinul este accentuat de ideea că ești o povară pentru ceilalți și te-ar putea face să tragi concluzia că, nu ar mai trebui să fii prezent în viețile acestora deoarece le-ar fi mai bine fără tine.
Nu aceasta este realitatea. Studiile au arătat că, dacă îți faci rău, asta îi va leza pe ceilalți. Fiecare om care se sinucide afectează direct cel puțin 7 persoane.
3. Ce poți face dacă îți apare gândul Vreau să mor?
1. Solicită ajutor de specialitate.
S-a dovedit că unele tehnici de terapie sunt folositoare, în această privință.
3. O metodă eficientă este și Terapia cu copilul interior, despre care am scris mai multe.
4. Alte resurse utile găsești aici:
Terapia cu copilul interior articole
2 Comments
Basarica
19/03/2020“Vreau să mor – un gând de care ne putem elibera” – de ce sa ne eliberam de gand si nu de viata ? La urma urmei moartea este singura rezolvare permanent. Traisca moartea !
Nicoleta Popliceanu
23/12/2020Unul dintre motive ar fi acela că dincolo este un plan mai avansat.
Dacă nu ne-am descurcat în clasa I, cum va fi în clasa a II-a?
Leave A Response